مقایسه املاک

مقایسه
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.

مسکن قزوین

طرز تهیه دیماج قزوین

شهر قزوین یکی از شهرهای مهم استان قزوین در شمال غربی ایران است. این شهر با داشتن تاریخی بسیار قدیمی، فرهنگ و سنت‌های محلی بسیار غنی، جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی متنوع، همواره به عنوان یکی از مقاصد گردشگری محبوب در ایران شناخته شده است.

تاریخچه شهر قزوین به دوران باستان بازمی‌گردد و در طول تاریخ، به عنوان پایتخت ایران در دوره‌های مختلف، نقش مهمی را ایفا کرده است. در دوره صفویه، شهر قزوین به عنوان پایتخت ایران بود و بسیاری از بناهای تاریخی و فرهنگی این شهر به این دوره برمی‌گردد.

جاذبه‌های گردشگری شهر قزوین شامل بناهای تاریخی متعددی هستند که بسیاری از آن‌ها در دوره صفویه ساخته شده‌اند. برج آجری، مسجد جامع، باغستان، بیستون، کاروانسرای چهل ستون، قلعه حصار و… از جمله جاذبه‌های گردشگری مهم شهر قزوین هستند.

صنایع دستی شهر قزوین نیز بسیار متنوع هستند و در سطح کشور شناخته شده‌اند. قالیبافی، قلم‌زنی، منبت‌کاری، معرق‌کاری و سفالگری از جمله صنایع دستی مشهور شهر قزوین هستند که با دقت و هنرمندی بسیار بالا تولید می‌شوند.

غذاهای محلی و سنتی شهر قزوین نیز بسیار خوشمزه و مشهور هستند. دیماج، کباب تابه‌ای، قیمه نثار، شیرینی قزوینی و … از جمله غذاهای محبوب و سنتی شهر قزوین هستند که با استفاده از مواد اولیه محلی و با ترکیبات خاصی تهیه می‌شوند.

در کل، شهر قزوین یکی از شهرهای مهم و جذاب در ایران است که با داشتن تاریخی بسیار قدیمی، فرهنگ و سنت‌های محلی غنی، جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی متنوع، همواره به عنوان یکی از مقاصد گردشگری محبوب در ایران شناخته شده است.

مواد لازم برای تهیه دیماج قزوینی

  • نان لواش (خشک شده): ۵۰۰ گرم
  • گردو: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • پیاز: ۳ عدد بزرگ
  • خیار: ۲ عدد نسبتا بزرگ (سالادی)
  • پنیر محلی خرد شده: ۸ قاشق غذاخورب
  • سبزی خوردن: ۳۰۰ گرم (خرد و ساطوری شده)
  • نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و گلپر: به میزان دلخواه

مراحل طرز تهیه دیماج قزوین

میزان موادی که در بالا به آن اشاره شد برای تهیه دیماج برای حدود ۶ نفر است. این غذا به زمان زیادی برای آماده‌سازی نیاز ندارد ولی باید به مدت ۱ تا ۲ ساعت مواد را استراحت دهید تا همگی، طعم یکدیگر را بگیرند. سپس آن‌ها را به شکل گلوله‌ درآورید و در کنار میوه‌های عصرانه یا چای سرو کنید.

مرحله اول: نان لواش محلی را خرد و الک کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه دیماج قزوین، سبزی خوردن را بشورید و بعد از این‌که آب خود را از دست داد، ریز و ساطوری خرد کنید. نان لواش خشک شده را در یک کاسه بریزید و خرد کنید. لبه‌های کلفت نان لواش را از ظرف خارج کنید تا در پایان و موقع گلوله‌ کردن، باعث از فرم خارج شدن شکل دیماج نشوند.

چون روی نان‌های محلی معمولا به آرد آغشته است، بعد از خرد کردن نان، آن‌ها را بهتر است در الک بریزید تا آرد آن جدا شود. وجود آرد باعث می‌شود دیماج خمیر شود.

مرحله دوم: پیاز داغ دویماج را درست کنید

روی نان‌های لواش را با دست کمی آب بپاشید تا تر بشوند ولی نه در حدی که خمیر شوند. آن‌‌ها را کنار بگذارید. سپس برای درست کردن پیازداغ پیازها را پوست بگیرید. پیازها را خیلی ریز خرد و نگینی کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید تا وقتی که سبک و طلایی شوند. به پیازهای سرخ شده، کمی زردچوبه و فلفل اضافه کنید. چند ثانیه تفت دهید تا خامی زردچوبه گرفته شود.

مرحله سوم: مواد دیماج را با هم مخلوط کنید

در این مرحله از طرز تهیه دیماج قزوین، پیاز سرخ شده را به نان‌هایی که خرد کرده و روی آن‌ها را آب پاشیده بودید، اضافه کنید. گردوها را خرد کنید. پنیر را با چنگال نرم و له کنید تا بافت دانه دانه یا گلوله‌های ریز پیدا کند.

سبزی خرد و ساطوری شده را با نعناع خشک، نمک و گلپر مخلوط کنید. مواد را هم بزنید و روی آن را با یک سینی یا پارچه یا سلفون بپوشانید و در دمای محیط قرار دهید تا به مدت ۱ تا ۲ ساعت استراحت کنند و مواد طعم یکدیگر را بگیرند.

مرحله چهارم: مواد را به شکل کوفته درآورید

بعد از این‌که مواد استراحت کردند، خیار را ریز خرد کرده و به ظرف اضافه کنید. اگر قبل از استراحت دادن،‌ خیار را اضافه کنید، نان خمیر می‌شود. همه مواد را به هم بزنید و با دست گلوله کنید. می‌توانید از استکان‌های کمر باریک هم برای لقمه کردن استفاده کنید. دیماج قزوین را همراه با میوه‌ یا چای به عنوان عصرانه سرو کنید.

فوت و فن‌های طرز تهیه دیماج قزوین

*در طرز تهیه دویماج قزوینی می‌توانید مواد را بر اساس سلیقه خود بیشتر یا کمتر در نظر بگیرید. مثلا اندازه پنیر یا سبزی را می‌توانید به دلخواه خود تغییر دهید.

*تخم گشنیز، زیره سبز یا زیره سیاه از دیگر موادی است که می‌توانید در طرز تهیه دیماج قزوین استفاده کنید.

*بهتر است گردوها را کاملا پودر نکنید. اگر کمی درشت‌تر باشند و زیر دندان بیایند، بهتر است.

*به جای نان تازه لواش می‌توانید از نان لواش خشک یا نان محلی شهر خود در طرز تهیه دیماج استفاده کنید.  مثلا در نسخه تبریزی دیماج از «نان اسکو» استفاده می‌شود. بهتر است نان‌ها را خیلی ریز خرد یا له نکنید.

*مقدار دوغ یا آبی که به نان‌های لواش اضافه می‌کنید نباید به حدی باشد که نان‌ها له بشوند. همین که نرم شوند تا بتوان به آن‌‌ها فرم و شکل گلوله‌ای داد، کافی است.

*مایه دویماج حتما بعد از ترکیب کردن مواد باید به مدت ۱ تا ۲ ساعت استراحت کند. در این مدت حتما باید درپوش ظرف را بگذارید یا روی مواد را با سلفون بپوشانید. اگر نان‌ها خشک بودند، می‌توانید موقع گلوله کردن، کمی آب روی آنها بپاشید.

*به‌جای پنیر محلی می‌توانید از پنیر سفید کم چرب، پنیر لیقوان، پنیر کوزه‌ای یا سایر انواع پنیر صبحانه هم در طرز تهیه دیماج استفاده کنید.

*برخی هم به مواد تهیه دویماج، کشمش یا زرشک هم اضافه می‌کنند.

*اگر طعم سیر را دوست دارید، پودر سیر یا سیر پوره شده هم می‌تواند طعم این غذا را خوشمزه تر و عطر آن را قوی‌تر کند.

*برای تزیین دیماج قزوین بعد از گلوله کردن دویماج، روی آن‌ها را با گوجه گیلاسی، برش‌های خیار، برگ تازه ریحان یا نعنا و … بر اساس سلیقه خود شکل دهید و سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *